Wetstaal Keramisch
Houdt uw mooie Herder messen altijd scherp met deze fijne keramische Slijpstaaf. Een Herder mes hoeft niet vaak te worden na geslepen, maar door het gebruik ontstaan zoals bij elk mes kleine braampjes. Hierdoor wordt het mes minder scherp.
Het staal van de Molenmessen en Herdermessen is harder dan het staal van een normale wetstaal of slijpstaaf. Een gewoon aanzetstaal van staal is daarom niet geschikt om deze Herder messen na te slijpen.
Deze slijpstaaf is zo hard dat het bij ieder gebruik een beetje staal van het lemmet afschraapt. Hierdoor wordt het mes, net als bij slijpen, iedere keer een beetje kleiner. Dankzij de Solinger "dunschliff" is dit geen enkel probleem. Doordat het lemmet over de gehele dikte dun is geslepen, kan het Herder mes jaren mee en is het elke keer weer super scherp. Zo hebben we een schilmesje in ons bezit welke al 42 jaar gebruikt is en nog steeds indrukwekkend scherp! Klik op deze link. Bovendien hoeft een Herder mes niet vaak na geslepen te worden.
Gebruik
Naslijpen (wetten) van ongekartelde Carbonstalen messen en RVS messen.
Haal uw Herder mes een aantal malen met het hele lemmet langs deze keramische slijpstaaf en het wordt weer scherp. Let erop dat het mes steeds onder dezelfde hoek wordt gehouden. Doe dit voor beide kanten van het mes en haal de voorkant van het lemmet twee maal zo vaak langs het staal als de achterkant.
Demovideo
Bekijk hier de demonstratie video van het wetstaal
Materiaal
Fijn Keramiek 360 korrel.
Kunststof handvat.
Voorraad
Deze slijpstaaf is op voorraad.
Levering
Voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden met PostNL.
|