Snijbonen roerbakken met kalkoen

Als je niet veel tijd hebt maar toch lekker en gezond wilt eten dan is een roerbak maaltijd een uitkomst. Het is een manier van koken waarbij je door het korte en op hoge temperatuur bereiden veel smaak en een lekkere bite overhoudt.

roerbakken kan ook met rode kool

Ook rode kool kun je prima roerbakken.

Roerbakken is gezond en lekker

Ook is roerbakken een prima manier om restantjes groenten en vlees of vis te gebruiken.  Vanuit een basisrecept kun je met je eigen creativiteit alle kanten op. Wees niet bang en probeer gewoon uit wat je bedenkt, en proef vooral als je bezig bent.  Met kruiden en (wok)sauzen naar smaak gaat er een wereld voor je open.

Roerbakgerechten kun je combineren met rijst, pasta, mie, noedels, gebakken aardappeltjes, bedenk het maar.

Snijbonen roerbakken met kalkoen

Daarom vandaag een roerbakrecept wat hier in huis inmiddels een favoriet is. Roerbak snijbonen met kalkoen en paprika in een zoetzure woksaus. We kiezen voor kalkoen omdat we dat lekkerder vinden dan kip, meer bite en niet zo snel te droog.

Wat hebben we nodig voor 4 personen:

  • 300 gram kalkoenfilet of kalkoenschnitzel
  • 400 gram snijbonen
  • een ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • ketjap of ketjap marinade
  • woksaus zoetzuur ( diverse merken verkrijgbaar)

roerbakrecepten ook op schilmesje.nl

We snijden vandaag met ons vertrouwde Molenmesje en het fijne Herder K4 koksmes.

koksmesHerderk4

De bereiding:

Snijd de kalkoen in reepjes of blokjes, doe het in een schaal en schenk er wat ketjap, of ketjap marinade,  overheen. Roer goed om en laat het even intrekken.

Was en snijd de snijbonen in mooie gelijke ruitjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak ui en knoflook schoon en snijd ze fijn.

Zet de wok op flink vuur met een beetje wokolie. Als het heet is de kalkoen erin. Als het aan beide zijden is aangezet ui en knoflook erbij. Bak de kalkoen op middelmatig vuur goudbruin bij voortdurend omscheppen. Haal het dan uit de wok en zet het even apart op een bord.

Roerbak snijbonen en paprika  en blijf omscheppen. Na 5 minuten de kalkoen met ui en knoflook er weer bij. Omscheppen en nog 5 minuten roerbakken. Voeg peper toe naar smaak. Proef of de boontjes lekker en op garing en bite zijn.

Voeg woksaus zoetzuur toe. Bepaal zelf hoeveel saus je wilt. Even goed omscheppen en bakken. Uiteraard kun je naar smaak andere varianten van woksaus kiezen.

Serveer de roerbak snijbonen met mie of noedels of rijst. Kies je voor blokjes gebakken aardappel, bak die dan voor in een koekenpan en voeg ze toe aan de roerbak voor je de saus er doorheen mengt

Eet smakelijk!

Herder Koksmes K4

Herder Molenmesje