Pompoenstamppot en de dunschiller

We houden hier thuis wel van wat afwisseling op tafel. We houden ook allemaal van stamppot, minstens één keer per week in de winter maar soms ook wel eens in een ander seizoen.
Inmiddels hebben we al heel wat variaties geprobeerd, de ene keer succesvol en soms keert het recept niet snel terug op tafel.

Pompoenstamppot

Onderstaand recept is er één om van te smullen. De combinatie van de heerlijk pittig gekruide kip met de geroosterde pompoen en andere groenten, om je vingers bij af te likken.

pumpkin-4459053_1280

Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen
300 gram winterpenen
2 rode uien
1 flespompoen
3 eetlepels arachide-olie
1 eetlepels ras el hanout kruidenmix
370 gram kipfilet of kipdijfilet
1 eetlepel harissa

Zena Rex dunschiller

Een goede dunschiller is bij dit recept heel erg handig. Daarom ligt de onovertroffen Zena Rex dunschiller al klaar.

Zena-Rexdunschilleroriginelefoto
Je herkent hem meteen deze Zwitserse dunschiller. Gemaakt van aluminium en altijd superscherp.

Het Molenmes schilmes gebruiken we voor het fijne snijwerk,
zoals voor de uien en het doorsnijden van de aardappelen. De pompoen en de winterpeen snijd je heel handig met de wat grotere variant, het groentenmes.

robert herder molenmes schilmes recht

Herder Molenmes schilmes

robert herder molenmes schilmes,groentemes, groot

Herder groentenmes, 19 cm.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen met de dunschiller, snijd ze in stukken van 2 cm en kook ze dan in 15 min. gaar.
Schil ook de pompoen en snijd hem in stukjes, ca.400 gram totaal.
Schil dan de winterpeen en snijd hem in kleine blokjes van een ½ cm (brunoise).
Snijd de uien met je Molenmesje elk in 8 partjes.

Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het geheel met ⅔ van de olie en bestrooi het met de ras el hanout kruiden.
Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

pexels-photo-531446

Een ruime voorraad kruiden en specerijen is erg handig bij het koken.

Snijd de kip- of kipdijfilet in enkele wat grotere stukken met een koksmes of vleesmes. Bestrijk dan de kip met de harissa. Als je voor kipdijfilet kiest wordt de kip niet gauw droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer het regelmatig.

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.
Voeg 200 ml vocht (per 4 personen) weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree.

Haal de groenten uit de oven en schep het door de puree. Voeg naar smaak nog peper toe. Serveer de stamppot met de kip.

Eet smakelijk.

Zena Rex dunschiller

Zena Rex voordeelset 2 stuks

Set van 3 Molenmesjes met Zena Rex dunschiller cadeau