Het koksmes van Wouter Klootwijk

Het koksmes van Wouter Klootwijk

Het koksmes van Wouter Klootwijk.

Culinair journalist Wouter Klootwijk van het tv programma De Wilde Keuken is groot fan  van de messen van Robert Herder. Het Lignum 3 mes wordt nu ook wel benoemd als het koksmes van Wouter Klootwijk.

Niet alle messen blijken even scherp. Nieuwe messen blijken al problemen met een tomaat te hebben. Journalist Wouter Klootwijk ging op pad om de geheimen van het koksmes te ontdekken.

Hij bezocht de werkplaats van Robert Herder in Solingen en werd rondgeleid door Giselheid Herder, achter achterkleindochter van Robert Herder.

Het koksmes van Wouter Klootwijk bleek uit Solingen te komen.

Bij Robert Herder worden de messen nog op ambachtelijke wijze gemaakt, geslepen en gepolijst. Jonge mensen worden opgeleid voor het ambacht van meesterslijper. Wouter Klootwijk onderzocht op zijn geheel eigen wijze de gehele werkwijze, materialen en testte de messen ook nog eens zelf.  Dit is nog eens scherp was zijn quote scherper is er niet.

Lignum3 koksmes

 het koksmes van Wouter Klootwijk

Koksmes Lignum 3

Wouter Klootwijk testte eigenhandig in de werkplaats het Lignum 3 koksmes door een winterwortel van grote hoogte op het lemmet te laten vallen die vervolgens moeiteloos door midden viel.

Klik voor meer informatie over dit koksmes Lignum 3