Het beste koksmes is van Herder

Gun jezelf het beste koksmes

Het beste koksmes komt van Herder, is van duurzame kwaliteit en is een echte aanwinst in jouw keuken. “Waarom een koksmes”, zeg je misschien,” ik heb prima schilmesjes in de keukenla. Die koop ik met een paar tegelijk, dat vind ik makkelijk. Een echt koksmes is prijzig en ook best eng om mee te werken. Is het beste koksmes ook voor mij een goede koop en wel veilig?”  Dat is een vraag die menigeen zichzelf stelt, maar…met een bot en onhandig klein mesje snijd je eerder in je vingers.

Eenmalige aanschaf, levenslang plezier

Hoeveel schilmesjes heb jij al verbruikt in je leven? Waarschijnlijk voor meer euro’s dan de aanschafkosten van een goed koksmes van Robert Herder.

Lignum 3 koksmes carbonstaal

Lignum 3 koksmes carbonstaal

Een Herder koksmes koop je één keer en gaat levenslang mee. het beste koksmes is een Herder koksmes.

Veel mensen snijden hun ingrediënten in de keuken met een schilmesje. Goedkope schilmesjes blijven nooit lang scherp en belanden snel in de afvalbak.

Een schilmes gebruik je om te …

Een goed en scherp schilmesje zoals het Herder Molenmesje kan weliswaar prima snijden maar het is klein en heeft een recht lemmet, je vingers zitten al snel in de weg bij het snijden op een snijplank. Het heet niet voor niets een schilmesje. Het is gemaakt voor schillen of snijden van producten in de hand. Gebruik het daar dus voor.

robert herder molenmes schilmes recht

Schilmes Molenmes recht

De voordelen van een koksmes

Een koksmes heeft veel voordelen bij het snijden van hoeveelheden en grotere stukken groenten, vlees of vis. Bij kleinere producten zoals sjalotten, uien, knoflook, tomaten en fijnsnijden van bijvoorbeeld kruiden werkt een koksmes ook heel goed.

Door het grote en brede blad snijd je meer groenten in één keer. Doordat het lemmet iets rond loopt snijd het ook makkelijker en sneller als je de punt van het koksmes op de snijplank houdt. Dat vergt even wat oefening maar je hebt er veel gemak van. Plaats bij het snijden de vingers van de hand die het product vasthoudt altijd naar binnen toe. Dat scheelt pleisters.

Santoku koksmes carbonstaal

Santoku koksmes carbonstaal, beukenhout

Het grote heft is ergonomisch gevormd en zorgt ervoor dat het  goed in balans in de hand ligt en je het mes volledig onder controle hebt. Door de speciale vorm van een koksmes zitten vingers bij het heft nooit in de weg bij het snijden.

Santoku koksmes POM rvs

Santoku koksmes roestvrijstaal POM kunststof

Het lemmet van een koksmes is bijzonder breed en dat is ook heel handig bij het van de snijplank naar een schaal of pan transporteren van gesneden producten.

Bij Robert Herder in Solingen weten ze als geen ander aan welke eisen  het beste koksmes moet voldoen. Je kunt er van op aan dat welk koksmes van Herder je ook kiest het een product van hoge kwaliteit is. Met zorg en aandacht gemaakt en geslepen door vakmensen die hun ambacht verstaan.

champignons snijden voorbeeld

Een Herder koksmes maakt het snijden van vlees, vis en alle soorten groenten, kruiden en fruit tot een feestje. Zonder moeite of druk zetten, mooi geportioneerd vlees, gelijkmatig gesneden champignons , geen plat gedrukte producten zoals tomaten, peren en aardbeien.

Een koksmes behandel je met zorg

Herder maakt koksmessen met een extra hard carbon(koolstof)lemmet of van roestvrijstaal. Door de unieke dunslijptechniek is zo’n lemmet veel scherper dan bij gewone koksmessen. Dat maakt ze ook iets kwetsbaarder. Een dungeslepen koksmes is niet geschikt om krachtig mee te hakken, door botten heen, of in nog (deels) bevroren vlees. Dat kan het lemmet onherstelbaar beschadigen.

slijpen met een keramisch wetstaal

Aanzetten van een mes

Met een beetje zorg en aandacht heb je een koksmes voor je leven. Houd je mes blijvend scherp door voor het snijden even een keramisch aanzetstaal te gebruiken. Alle minuscule oneffenheden, braampjes, worden verwijderd voor een superscherpe snede. Een Herder koksmes heeft daarom zelden een echte slijpbeurt nodig.

Messen met een lemmet van carbonstaal en een houten handgreep moeten met de hand worden afgewassen en beslist niet in de vaatwasser.

Robert Herder maakt alle koksmessen met de hand. Ieder mes is uniek en gaat een leven lang mee. Robert Herder messen zijn de aanschafsprijs meer dan waard.

Lignum 3 koksmes

Santoku koksmes carbonstaal

Aanzetstaal keramisch

Robert Herder onderhoudset